Aktuellt diagram - 4.1.3 Handlägga ärenden om tillverkning av produkter med ursprungsbeteckning
Livsmedelsverkets Klassificeringsstruktur 2019_1
1 Leda verksamheten
1.1 Hantera extern styrning
1.1.1 Ta emot myndighetens instruktion och regleringsbrev
1.1.2 Hantera övriga regeringsuppdrag och beslut från regeringen
1.1.3 Hantera verksövergripande remisser från regeringen
1.1.4 Begära ändring i Svensk författningssamling
1.2 Hantera intern styrning
1.2.1 Leda myndigheten
1.2.2 Planera, budgetera och följa upp verksamheten
1.2.3 Genomföra möten med insynsrådet
1.2.4 Samverka och förhandla med fackliga organisationer och arbetsmiljöombud
1.2.5 Hantera frågor i personalansvarsnämnden
1.3 Samverka externt
1.3.1 Utföra externa tjänster utanför kärnverksamheten
1.3.2 Samverka med externa intressegrupper
2 Stödja verksamheten
2.1 Hantera ekonomi
2.1.1 Redovisa ekonomi
2.1.2 Ta fram avgifter
2.1.3 Förvalta ekonomimodell
2.2 Anskaffa varor och tjänster
2.2.1 Upphandla och avropa varor och tjänster
Beslutsfattare för upphandlingsbeslut
Beställarens företrädare i upphandlingen
Områdeschef
Beslutsfattare för beslut om tilldelning
Avtalsägare
2.2.2 Direktupphandla varor och tjänster
Beslutsfattare för upphandlingsbeslut
Beställarens företrädare i upphandlingen
Områdeschef
Beslutsfattare för beslut om tilldelning
Avtalsägare
2.2.3 Genomföra säkerhetsskyddad upphandling
2.2.4 Hantera avtal och överenskommelser
Avtalsförvaltare
2.3 Hantera personalfrågor
2.3.1 Rekrytera personal
2.3.2 Hantera kompetensförsörjning
2.3.3 Hantera arbetsmiljö
2.3.4 Rehabilitera personal
2.3.5 Hantera lönebildning
2.3.6 Hantera lön och ersättning
2.3.7 Hantera övriga personalfrågor
2.3.8 Omplacera och avsluta anställning
2.4 Ge juridiskt stöd
2.4.1 Hantera överklaganden och skadestånd
2.4.2 Hantera övergripande juridiska frågor
2.4.3 Utarbeta och revidera föreskrifter
2.5 Hantera handlingar, arkiv och bibliotek
2.5.1 Registrera handlingar och ärenden
2.5.2 Lämna ut allmän handling
2.5.3 Förvalta allmän handling
2.5.4 Hantera informationssäkerhet
2.5.5 Hantera signalskydd
2.5.6 Hantera personuppgifter och dataskydd
2.5.7 Administrera bibliotek
2.6 Hantera IT, telefoni och internservice
2.6.1 Utveckla och implementera IT-baserade verksamhetssystem
2.6.2 Hantera IT-drift
2.6.3 Hantera systemförvaltning inklusive avveckling
Active Directory
Apica
Snow
2.6.4 Ge support om IT och telefoni
2.6.5 Hantera gods och post
2.7 Kommunicera
2.7.1 Kommunicera via digitala kanaler
2.7.2 Kommunicera internt
2.7.3 Kommunicera via press/media
2.7.4 Formge grafiskt material
2.8 Granska och utvärdera verksamheten
2.8.1 Utvärdera och genomföra revision i arbetet med säkra livsmedel
2.8.2 Utvärdera och genomföra revision i arbetet med redlighet
2.8.3 Utvärdera arbetet med bra matvanor
2.8.4 Utvärdera Livsmedelsverkets interna arbete
2.9 Hantera lokaler och lokalsäkerhet
2.9.1 Hantera lokalsäkerhet och inpasseringssystem
2.9.2 Hantera lokaler och inventarier
3 Arbeta för säkra livsmedel
3.1 Leda, samordna och följa upp livsmedelskontrollen
3.1.1 Leda och samordna livsmedelskontrollen
3.1.2 Följa upp livsmedelskontrollen
3.1.3 Utbilda, informera och stödja aktörer inom livsmedelskontrollen
3.2 Utarbeta regler för säkrare livsmedel
3.2.1 Utveckla internationella standarder
3.2.2 Delta i förhandlingar och arbeta inom EU och EFSA
3.2.3 Samordna och delta i Sveriges Codex-arbete
3.3 Hantera godkännande, tillstånd och dispens för livsmedel
3.3.1 Hantera dispens om berikning
3.3.2 Hantera tillståndsärenden om Very Low Calorie Diet
3.3.3 Hantera genetiskt modifierade organismer
3.3.4 Hantera nya livsmedel
3.3.5 Godkänna naturligt mineralvatten
3.3.6 Godkänna processkemikalier i dricksvatten
3.3.7 Hantera tillfälliga handelsbeteckningar för fisk
3.3.8 Tilldela ID-nummer för ägg
3.3.9 Hantera tillsatser i snus
3.4 Utföra livsmedelskontroll
3.4.1 Godkänna livsmedelsföretag
Public 360
e-Lvis
3.4.2 Registrera livsmedelsföretag
e-Lvis
3.4.3 Kontrollera livsmedelsföretag
e-Lvis
3.4.4 Kontrollera vid slakt
Kontrollappen
e-Lvis
3.4.5 Kontrollera vid import av livsmedel
3.4.6 Kontrollera bekämpningsmedel
OFIS (Organic Farming Information System)
Externa labb
3.4.7 Kontrollera restsubstanser
SVALA
3.4.8 Kontrollera kontaminanter
Miljökontaminanter (POP)
3.4.9 Kontrollera salmonella
3.4.10 Kontrollera tvåskaliga blötdjur
3.4.11 Kontrollera olivolja
3.4.12 Genomföra övriga kontrollprogram
3.5 Hantera anmälningsärenden
3.5.1 Handlägga anmälan om Fri från-livsmedel
3.5.2 Handlägga anmälan om speciella medicinska ändamål
3.5.3 Handlägga anmälan om modersmjölksersättning
3.6 Utföra tjänster och uppdrag
3.6.1 Utföra tjänster och biståndsuppdrag
3.6.2 Utföra uppdrag om bekämpningsmedelsärenden
3.6.3 Utföra uppdrag om hälsorelaterad miljöövervakning
3.6.4 Utföra inspektioner på uppdrag av Swedac
3.6.5 Sälja kompetensprovningar och referensmaterial (mikrobiologi)
Absint
3.6.6 Utföra övriga analys- och laboratorieuppdrag
Externa labb
3.7 Utveckla och utföra laboratorieanalys
3.7.1 Utveckla, validera eller verifiera metod
3.7.2 Ta emot och analysera prov samt sammanställa laboratorieanalyser
3.7.3 Ackreditera och administrera laboratorieverksamheten
3.7.4 Delta i provningsjämförelser
3.7.5 Fungera som nationellt referenslaboratorium
3.7.6 Fungera som europeiskt referenslaboratorium
3.8 Riskvärdera livsmedel
3.8.1 Utveckla metod för riskvärdering
3.8.2 Utföra riskvärdering
3.8.3 Utföra omvärldsbevakning för riskvärdering
3.9 Hantera krisberedskap och civilt försvar
3.9.1 Hantera och planera krisberedskap och civilt försvar
3.10 Underlätta livsmedelsföretagande
3.10.1 Öppna nya exportmarknader
3.10.2 Underhålla befintlig export
3.10.3 Utforma branschriktlinjer
3.10.4 Ge övrig information till livsmedelsföretag
3.11 Samverka och hantera larm om säkra livsmedel
3.11.1 Samordna nationellt dricksvattenarbete
3.11.2 Samordna smittskyddsarbete och utbrottsstöd inkl. RASFF och OFIS
3.11.3 Planera, utveckla och delta i övriga samarbeten
4 Arbeta för redlighet i livsmedelshanteringen
4.1 Handlägga ärenden rörande redlighet
4.1.1 Ta emot tips och hantera arbetet rörande misstänkt livsmedelsfusk
4.1.2 Kontrollera ekologisk produktion
4.1.3 Handlägga ärenden om tillverkning av produkter med ursprungsbeteckning
4.2 Samverka och utbilda inom redlighet
4.2.1 Utbilda livsmedelskontrollen om redlighet
4.2.2 Samverka om redlighet i livsmedelshanteringen
5 Arbeta för bra matvanor
5.1 Nyttovärdera livsmedel
5.1.1 Utveckla metod för nyttovärdering
5.1.2 Utföra nyttovärdering
5.1.3 Utföra omvärldsbevakning för nyttovärdering
5.2 Utföra matvaneundersökning
5.2.1 Utföra matvaneundersökning
5.3 Ge råd om hållbara matvanor
5.3.1 Ta fram och ge råd om hållbara matvanor
5.4 Samverka om hållbara matvanor och nutrition
5.4.1 Samverka om hållbara matvanor och nutrition
X.X Processer utanför klassificieringsstrukturen
X.X.1 Administrera utbildningar och kurser
SABA/Utbildningsportalen
X.X.2 Arbeta i projekt
2.2.1 Upphandla och avropa varor och tjänster
Beslutsfattare för upphandlingsbeslut
Beställarens företrädare i upphandlingen
Områdeschef
Beslutsfattare för beslut om tilldelning
Avtalsägare
2.2.2 Direktupphandla varor och tjänster
Beslutsfattare för upphandlingsbeslut
Beställarens företrädare i upphandlingen
Områdeschef
Beslutsfattare för beslut om tilldelning
Avtalsägare
2.2.3 Genomföra säkerhetsskyddad upphandling
2.2.4 Hantera avtal och överenskommelser
Avtalsförvaltare
Verksamhetsobjekt
Handlingstyp
Process
Handlingstyp
Handlingstyp
Handlingstyp
Verksamhetsobjekt
Verksamhetsobjekt
Verksamhetsobjekt
Verksamhetsobjekt
Page generated by
VisAlfa
6.3.10.0 2019-06-04 on: 2019-11-03 12:28:25